Het Team

Janine Verkerk

janine

Zo’n kleine 30 jaar geleden ben ik begonnen met biljarten bij een club,  VIOS uit Ouderkerk a/d IJssel. Na vele jaren daar met plezier te hebben gebiljart en in het bestuur gezeten ben ik daar met pijn in mijn hart weggegaan. Helaas kwam er een nieuwe kroegbaas en ja die had niet zoveel met biljarten. Dan zie je gewoon een club kapot gaan.

 

Daarna ben ik in Stolwijk gaan biljarten, zelfde verhaal als bij VIOS. Nu biljart ik voor het 2de seizoen in Lekkerkerk voor de Amstelbron. Vanaf het eerste seizoen ben ik in het damesteam van “de Krimpenerwaard”gekomen, inmiddels heten we Midden Holland door samenvoeging met Gouda. Vroeger was je gelijk geplaatst voor het gewest. Dat waren altijd zulke mooie weekenden. Een paar keer naar de landsfinale in Nieuwegein geweest.

Veel biljartvriendinnen, samen met Els van Tol groot netwerk via facebook opgezet. Aanleiding was eigenlijk alle slechte communicatie en wedstrijdleiding. Toen was er in ons district behoefte aan een damescommissie, waar ik samen met Monika Hahn en Maartje de Jong in heb gezeten. Al jaren speel ik competitie libre, en PK’s . Met als hoogtepunt het NK voor dames 2de klas. Vorig jaar oktober kwam het idee in me op om een damesteam op te richten, samen met Maartje de Jong en Gerrie Geelen. Het resultaat is Ladies First. Met dames van verschillend kaliber en verschillende spelsoorten. 5 speelsters uit de regio en 3 die iets verder wonen. Met als doel meer dames aan het biljarten krijgen.

Janine

Please publish modules in offcanvas position.

Created by mo-webdesign.nl